شما میتوانید پس از نام نویسی از تمام امکانات انجمن ها استفاده کنید . توجه داشته باشید که , واژه های ممنوع و یا بی معنی ( شماره
و یا واژه تصادفی ) را بکار نبرید . برای نام نویسی در تالار میدوری و یا ورود کلیک کنید .
داستان سیاوش یکی از پرمغزترین داستان های شاهنامه است. دکتر اسلامی ندوشن در کتاب مرگ و زندگی پهلوانان در شاهنامه می نویسد:" نمایندگان طبایع بشری از بهترین و بدترین در شاهنامه جمعند. ضحاک نمودار بدترین است و سیاوش جزو بهترین هاست و مرگش جنبه ای از علوّ روح انسانی را که تسلیم و ایثار محض باشد، نمایان می کند."
اما چرا سیاوش جزو بهترین ها و یا در حقیقت بهترین شخصیت شاهنامه است؟ دلیل آن را میتوان در رفتار و کردار و اندیشۀ سیاوش جستجو کرد که چنان پیچیده در پاکی و مردانگی و پهلوانی است که هیچگاه به هیچ دلیلی، راستی و پاکی و داد را حتی برای لحظه ای زیر پا نمی گذارد. این داستان نشان می دهد که یک انسان چگونه می تواند همواره انسان باقی بماند و همچون مردان بزرگ زندگی کند.
داستان سیاوش را میتوان تموّج اندیشه و روان آشتی جویانه ایرانی در پاسداشت حرمت نیکی، پاکی، داد، و پیمان دانست. این داستان به خوبی هرچه تمام، توانسته آداب پهلوانی و مردانگی را که همواره سرمشق و الگوی ایرانیان بوده است نشان دهد. سیاوش پاک ترین شخصیت شاهنامه است. پس والاترین اندیشه های ایرانی را باید در گفتار و کردار سیاوش جستجو کرد. و اگر دوست داریم آیین های پهلوانی ایرانی را بدانیم باید این داستان را بدانیم.
آوانامه زیر به نثری شیرین و شیوا همراه با موسیقی به شما ایرانیان سراسر جهان پیشکش می گردد. سفارش می شود پس ازشنیدن این داستان، به سراغ شاهنامه فردوسی بزرگ بروید و این داستان را بااشعار زیبای استاد سخن بخوانید. آن گاه زیبایی های این داستان و بزرگی وعظمت کار استاد فرزانۀ توس هرچه بیشتر بر ما نمایان می شود و آموزه هایآن بر دل و جان ما می نشیند. زیرا باور ایرانیان بر این است که هیچ اثری نمی تواند جای شاهنامه را بگیرد. این داستان را باید به زبان شعر فردوسی شنید.
پس، داستان سیاوش را با هم می شنویم.
فرید حسینی - بهنام بزرگمهر
امضای میدوری :
( آخرین ویرایش در این ارسال: 16 - January - 2013 43 : 11 AM، توسط : میدوری .::. دلیل ویرایش: )
محل حضور کاربر در تالار : میدوری در تالار ميدوری حضور ندارد .
ديدگاه کاربران برای مطلب : (روی آیکون مورد نظر کلیک کنید تا دیدگاه شما ثبت شود . در صورت انصراف تا دوبار می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید . برای پاک کردن دیدگاه روی همان آیکون یک بار کلیک کنید تا دیدگاه شما پاک شود .)