تالار میدوری

نسخه کامل: بررسی واژه ی «شقاقل»
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
بررسی واژه ی «شقاقل»
پرسیده اند : درکشور ما، مُربایی درست می کنند به نام ‌«مربای شقاقل‌» که بسیار خوشمزه و نیروبحش است. «شقاقل‌» چیست؟ و دوم اینکه از ریخت واژه ی شقاقل بر می آید که پارسی نیست . اگر چنین است، پارسی آن چیست؟
پاسخ : آنچه راکه «شقاقل‌» می نامند و با شکر می جوشانند و آمیزه ای شیرین از آن می سازند، ‌«پارسی تازی شده» است و نام گیاهی است که به آن در زبان ما «شش کاکل‌» می گویند و همین واژه ، به تازی رفته و ‌«شقاقل‌» شده.


picture


همچنین بد نیست بدانیدکه گیاه شش کاکل ، نام های دیگر نیز دارد ، از آن میان ‌«زردک برّی‌» (زردک بیابانی) , گرزبرّی (گرز بیابانی)، شش شاخ و ششاگُل است (و گمان می رود که واژه ‌«شش کاکل‌» رفته رفته ‌«ششاگل‌» شده و همین ریخت «ششاکل» به زبان تازی رفته و «شقاقل‌» گفته شده است).

برگرفته از کتاب : در ژرفای واژه ها اثر دکتر ناصر انقطاع
لینک مرجع